Glass Terrace Kft. Terasz, Erkély, Balkon és Loggia Beüvegezése

Teraszok és télikertek beépítése hőkezelt, ütésálló üveggel, gazdag színválasztékban, ha szeretné otthonát szebbé, különlegesebbé varázsolni. Cégünk szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Ön többet tudjon meg az üvegről, és bátran tervezze be otthonába, hiszen ennek a varázslatos anyagnak köszönhetően, igazán szép és egyedi külső, valamint belső tér alakítható ki. Egyre többen keresnek meg olyan kéréssel, hogy szeretnének minél több üveget látni otthonukban, mit javaslok.
Mindig elmondom nekik, hogy éljék ki bátran kreativitásukat, mert az üveg a lehetőségek végtelen sorát rejti magában. Olyan exkluzív atmoszférát teremt, amely méltán vívja ki az emberek elismerését. Magyarországon olyan egyedülálló megoldást nyújtunk erkélyek, teraszok és télikertek beüvegezéséhez, mely sok éves szakmai tapasztalatra épült.
Az igények sokszínűek, a kínálatunk pedig egy olyan anyag, amiből az álmokat építik. Azzal a céllal működünk, hogy Ön segítséget kapjon álmai otthonának megvalósításához.
Ha szeretné otthonát szebbé, különlegesebbé varázsolni, és Ön is úgy érzi, hogy erre egy üvegtárgy tökéletes megoldást jelentene, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk Önnek ebben. Merjen vágyni az egyedire, a különlegesre. Hiszen, ha megtagadjuk vágyainkat, éppen azt tagadjuk meg, ami emberré tesz.

Bemutatkozás

Vállalkozásunk 12 éve foglalkozik építőipari tevékenységgel, generál kivitelezéssel.
3 éve találtunk rá erre az igazán látványos és praktikus üvegezési technikára, melynek köszönhetően mára cégünk, árban és minőségben piacvezető Magyarországon.
A nagy érdeklődésre való tekintettel nagykereskedelmi tevékenységünket is megkezdtük, ennek köszönhetően hamarosan az ország számos pontján, képviseleteink megtalálhatók lesznek.
Műszaki leírás

Üveg
Az általunk használt hőkezelt üveg 8mm vastagságú, ütésálló és törhetetlen. Teherbírása ötszöröse a hagyományos üvegnek, ennek köszönhetően maximális biztonságot nyújt.
Szerkezet
Alumínium profil, mozgó vázszerkezet, irányító kar, görgők és szigetelő anyag.
A szerkezet a tartókereten kívül semmilyen más vízszintes vagy függőleges oszlopot nem tartalmaz, így a kilátás teljes és zavartalan. Kívülről nézve az épület szerkezetében semmilyen változás nem észlelhető. A többfunkciós üvegrendszer használata a mozgó váz-szerkezetnek köszönhetően egyszerű. Szerkezeteink minden esetben statikailag egyedileg méretezett elemekből készülnek.
Színválaszték
- profil: végtelen színválaszték elektrosztatikus porfestéssel
- üveg: natúr, grafit, bronz, zöld, stb...
Kívánság szerint az üvegre mintázat vagy logó kérhető, illetve maximálisan sötétíthető.
Kivitelezés

Az igényeket figyelembe véve folyamatosan bővítjük a teraszbeépítés lehetőségeinek palettáját. Ennek köszönhetően teraszok, télikertek teljes körű kivitelezését vállaljuk az aljzat burkolásától az üvegtetőn át az árnyékolás technikáig. Vállaljuk továbbá előtetők, korlátok, kapuk, kerítések, valamint egyedi acélszerkezetek készítését magasan képzett szakemberekkel, minőségi kivitelezéssel. Termék skálánk új rendszerrel bővült, mely lehetővé teszi, hogy az üvegtábla magassága elérje a 3500 mm-t. A rendszer sajátossága a felső felfüggesztésen alapszik.
Edzett üveg

Amikor 1640-ben Bajorországban, Prince Rupert egy kísérlet folyamán olvasztott üveget ejtett vízbe, hogy meghatározza egy vízcsepp alakját, még senki sem láthatta előre a jövőt.
Az úgynevezett "Rupert-csepp" különös tulajdonságokkal rendelkezett, attól függően, hogy melyik végét érte behatás: az üvegcsepp nagyobb része képes volt ellenállni egy kalapácsütésnek is, míg elvékonyodó fele egész könnyen törött. A vékonyabb rész eltávolítása pedig a csepp teljes szétesését okozta… Ezek voltak a termikusan edzett üveg első példái. A tudósokat és mérnököket egyaránt kíváncsivá tette az olvasztott vagy felforrósított üveg gyors lehűtésének folyamata. Az extra erősség, a hőhatásnak ellenálló képesség és az előre meghatározható törési tulajdonság az üveg technikusoknak széleskörű lehetőségeket jelentettek.
Az edzett üveg kereskedelmi forgalomba az 1930-as években került. A gyártás ekkor még függőleges edzőmódszerrel történt, vagyis az üveglapokat függőlegesen felakasztották, ezek áthaladtak egy fűtőkemencén és aztán a léghűtő szakaszon. A korai hirdetések ezt a "csodaterméket" egy olyan edzett üveg felemelésével reklámozták, amelyen egy elefánt állt.
A gyártási folyamatból eredően a terméknek voltak korlátai. A fűtőszakasz alatt az üvegnek 620-650°C-t kellett elérnie, ezért elég lággyá és disztorzióra hajlamossá vált. A gyártási folyamatot a lapok mérete, illetve vastagsága is limitálta.
Az üveg autókban, illetve repülőgépekben történő alkalmazásának elterjedése a késő 1950-es évektől kezdődően jelentős hatással volt az edzőtechnikákra. Az a tapasztalat és tudás, amit az edzőberendezések gyártói gyűjtöttek az autóipari edzések során, a későbbiekben az építőipar számára is hasznossá vált. Az autóipari üvegekkel ellentétben azonban az építőipar nagy üveglapokat igényelt, akár rendkívüli vastagságút és akár furatokkal vagy kivágásokkal is megmunkáltat. Ezek az építészeti igények mérnöki fejlesztéseket tettek szükségessé a technológia átalakítására. Míg viszonylag egyszerű egy 1 méter széles és 6 mm vastagságú üvegszállító hengert tervezni, ezt arányosan 3 méter szélesre és 25 mm vastagságúra növelni nagyon nehéz. Az eredeti építészeti kemencék keskenyek voltak, legfeljebb 1200 mm szélesek maximum 6 méter hosszúsággal.
A vízszintes edzés fejlődésével az építészek és más szakemberek szűkebb tűréshatárokat vártak, de megjelent az új feldolgozásból eredő sajátos disztorzió, a hengeres hullám. Ez ugyan sokkal kisebb torzulást jelentett, mint azok, amelyek a függőleges edzés következtében tűntek elő, viszont a vízszintes edzés következtében keletkezett sávok sokkal feltűnőbbek, főleg színezett floatüveg és/vagy bevonatos üvegek esetében, különösen, ha ezek hőszigetelő szerkezetbe kerültek.
Nyugat-Európában az 1980-as évek elején a legfőbb biztonsági üveggé az edzett üveg vált törési tulajdonságának köszönhetően, azaz hogy viszonylag kicsi, ártalmatlan részekre törik.
Az 1990-es évek során az üveg gyártók új üvegtípusokat, az építészek igényeit jobban kielégítő színeket és bevonatokat fejlesztettek ki. Ugyanakkor a vevők az egyre nagyobb üveglap használatának lehetőségét keresték. A 90-es évek elején a legnagyobb edzhető lapméret 4,2 x 2 méter volt. Ma már olyan kemence is beszerezhető, amely képes 'jumbo' méretű, azaz 6 x 3,21 méteres üveget kezelni.
Az edzőberendezések gyártóinak a korábbiaktól eltérő típusú üvegek feldolgozásának szükségességével kellett szembenézniük. A hagyományos sugárzó kemencék fő problémája a LOW-E üveg edzésekor jelentkezett a bevonat miatt, amely az infravörös sugárzást visszatükrözte. Ez az üveg két oldalának egyenetlen fűtését eredményezte, amely az edzett üveg számos torzulásához vezetett.
A komplex üvegek feldolgozásának igénye lehetőséget adott a kutatóknak az edzési folyamat vizsgálatára, különösen a hőáramláséra a fűtőfázisban. 1999-ben a Glass Processing Day konferencián Jorma Vitkala (Tamglass) egy dokumentumot nyújtott át a LOW-E üveg edzéséről. Ez volt a bevezetője a konvekciós vagy kombi kemence fogalmának.

Weboldal megtekintése: Terasz, Erkély, Balkon és Logg
url: http://www.uvegterasz.huKapcsolódó tartalmak

Kitört az üveg a kandallójába?

Esetleg kazán vagy a pizza sütő kemence ajtajába keres...

A különféle italok alapos tárolást feltételeznek, főleg azok, amelyek házilag készülnek.

Minőségi autóüveget keres autója számára? Azonnali kocsi üveg javítás és csere szolgáltatásaink...

Az Üveg-Konstrukt Kft. belsőépítészeti üvegszerkezetek tervezésével, gyártásával, beépítésével...

A webáruházban számos olyan terméket rendelhet meg, amelyek kiváló kikapcsolódást nyújtanak egy...

Csikós László vagyok, tatai üveges, egyéni vállalkozó, épületüvegezés területén 1985 óta...

Weboldalunkon tájékozódhat az üvegezés alkalmazási lehetőségeiről, valamint azok költségeiről is...

Ha otthonában kitört vagy megrepedt az üveg, esetleg újra cserélné. Legyen az ablak, ajtó,...

16 éves múlttal rendelkező cégünk 1995 óta látja el Budapest és Pest megye egész területén a...

Linkgyűjtemény címkék